Antena 3 CNN Externe Inundaţiile au paralizat Marea Britanie

Inundaţiile au paralizat Marea Britanie

Inundaţiile au paralizat Marea Britanie
22 Iul 2007   •   10:00

Marea Britanie este paralizată de inundaţiile de proporţii produse în ultimele zile. Autorităţile şi-au intensificat eforturile de salvare a sute de sinistraţi din mai multe regiuni. Cel puţin 2.000 de persoane au fost transportate la centre de urgenţă, iar serviciile de pompieri abia mai fac faţă apelurilor populaţiei. Mai multe autostrăzi au fost închise. Unul dintre oraşele cele mai afectate este Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie, unde autorităţile au distribuit locuitorilor mii de saci de nisip. În districtul Oxfordshire, traficul feroviar a fost suspendat complet.

Forţele Aeriene Regale au fost mobilizate pentru a sprijini poliţia şi echipele de intervenţie. Cele mai afectate au fost regiunile din centrul Angliei, unde sute de oameni au rămas fără un acoperiş deasupra capului, iar poliţia şi echipajele de salvare nu mai fac faţă crizei. Două elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale şi un elicopter al Gărzii de coastă au ajutat la evacuarea populaţiei din mai multe regiuni.

Potrivit unui oficial, cel puţin 100 de persoane au fost recuperate de pe acoperişurile caselor ameninţate de ape. ?A venit atât de repede. Puteam auzi apa cum intră în casă. Absolut înfricoşător?, declară victimele. ?Este probabil cea mai grea experienţă prin care am trecut. Am trăit aici toată viaţa şi nu am văzut niciodată aşa ceva?, spun oamenii care se confruntă cu această situaţie fără precedent.

Din cauza inundaţiilor, în oraşul Stratford-upon-Avon au fost anulate până şi spectacolele de teatru, după ce subsolul imobilului a fost inundat. Un parc public din oraşul West Midlands a fost acoperit complet de ape, al căror nivel, potrivit autorităţilor, a depăşit un metru.

Autorităţile britanice au emis sâmbătă, 14 alerte de inundaţii, cu toate că serviciul de meteorologie a anunţat că nu se vor mai înregistra precipitaţii abundente, în următoarele zile. Guvernul britanic a promis compensaţii locuitorilor afectaţi de inundaţii.

UPDATE: Apel pentru folosirea apei în mod economic, în urma ploilor torenţiale care au dus la închiderea uzinei ce alimentează oraşele Gloucester şi Cheltenham.

Asigurătorii din Marea Britanie vor trebui să facă faţă în acest an unor costuri de minimum 4 miliarde dolari, după ploile torenţiale care au inundat proprietăţi din Anglia şi Ţara Galilor. Aceste despăgubiri se adaugă costurilor estimate la circa 3 miliarde dolari (1,5 miliarde lire sterline) generate de ploile record de luna trecută.

Antena 3

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close