Antena 3 CNN Externe Iranul lansează un post TV, concurent al BBC şi CNN

Iranul lansează un post TV, concurent al BBC şi CNN

Iranul lansează un post TV, concurent al BBC şi CNN
25 Iun 2007   •   14:43

Iranul pregăteşte un atac mediatic. Mahmoud Ahmadinejad s-a săturat de ?monopolul? occidental în acest domeniu şi a pus specialiştii la treabă. Pe 2 iulie, societatea publică de televiziune din Iran va lansa un nou canal de televiziune - Press TV - conceput pentru a fi un concurent serios al CNN , BBC şi Al-Jazeera, scrie Mediafax.

În ultimii ani, canalul arab de televiziune Al-Jazeera a câştigat un loc important pe piaţa media, mai ales datorită mesajelor video transmise de terorişti celebri, lideri ai reţelei al-Qaeda transmiţându-şi prin Al-Jazeera atacurile verbale la adresa Statelor Unite şi nu numai. Canalul qatarez a oferit o alternativă viabilă de ştiri, transmise 24 de ore din 24, pentru mult mai celebrele BBC sau CNN.

Acelaşi scop este acum urmărit şi de postul de la Teheran, Press TV, care va difuza buletine de ştiri din jumătate în jumătate de oră. ?După 11 septembrie (2001), influenţa Vestului a divizat media în două tabere: cei care favorizează politicile sale şi restul presei ataşate de grupările islamiste radicale precum al-Qaida?, a spus Mohammad Sarafraz, directorul serviciilor internaţionale din societatea publică de televiziune din Iran, citat de Mediafax.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close