Antena 3 CNN Externe Irlanda menţine restricţiile pentru muncitorii români, iar Marea Britanie vrea reducerea imigranţilor

Irlanda menţine restricţiile pentru muncitorii români, iar Marea Britanie vrea reducerea imigranţilor

Irlanda menţine restricţiile pentru muncitorii români, iar Marea Britanie vrea reducerea imigranţilor
31 Oct 2007   •   10:48

Guvernul de la Dublin nu va revizui, până la începutul anului 2008, restricţiile impuse cetăţenilor români şi bulgari pe piaţa muncii din Irlanda, se arată într-un comunicat oficial. La 11 ianuarie 2007, Irlanda a impus restricţii muncitorilor români şi bulgari care nu au calificări superioare. Cetăţenii români care au calificări superioare au dreptul să muncească în Irlanda, iar în cursul anului 2007, au primit permise de muncă doar 106 români şi 33 de bulgari. Guvernul va examina oportunitatea menţinerii restricţiilor abia la începutul anului 2008.

Guvernul de la Londra a anunţat deja decizia de menţinere a restricţiilor impuse muncitorilor români şi bulgari. Imediat după ce s-a luat această hotărâre, liderul opoziţiei britanice a cerut scăderea numărului de imigranţi. David Cameron a spus că, potrivit statisticilor, populaţia Marii Britanii va creşte de la 60 la 71 de milioane în 2031.

În opinia sa, rata anuală a imigraţiei, estimată la 19.000 în prezent, ar trebui să fie redusă semnificativ pentru a diminua presiunile asupra infrastructurii şi resurselor.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României la Londra, Răduţa Matache, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia anunţată marţi de guvernul britanic de a prelungi cu un an restricţiile impuse cetăţenilor români, alături de cei bulgari, pe piaţa muncii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, şi a cerut o ?explicaţie convingătoare? din partea autorităţilor britanice.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close