Antena 3 CNN Externe Isaac Newton: Lumea va dispărea în 2060

Isaac Newton: Lumea va dispărea în 2060

Isaac Newton: Lumea va dispărea în 2060
19 Iun 2007   •   23:21

Lumea va dispărea în 2060. Previziunea nu aparţine unui magician de bâlci, ci chiar marelui om de ştiinţă Isaac Newton. Acesta a făcut o serie de calcule pe baza cărora a ajuns la această concluzie sumbră. Puţini sunt cei care ştiu că, în afară de matematică şi fizică, Isaac Newton era pasionat de ezoterism şi studia intens teologia. Omul de ştiinţă era pasionat şi de studiul civilizaţiilor şi culturilor antice.

Yemima Ben-Menachem, profesor universitar, spune că savantul „credea că poate descifra secretele civilizaţiilor dispărute. De aceea era şi foarte interesat de Templul din Ierusalim, despre care credea că îi poate oferi informaţiile care îi lipsesc”. Isaac Newton oscila între creştinism şi iudaism. Pur şi simplu, savantul nu credea în Sfânta Treime. „Newton studia Biblia ca să afle adevărul despre Dumnezeu. El credea că Dumnezeu nu poate fi divizat în trei”, a declarat profesorul de istorie Steven Snobelen.

Unul dintre cele mai interesante manuscrise lăsate de Sir Isaac Newton a fost scris în anul 1074. „A spus că sfârşitul lumii nu va veni înaintea anului 2060. Abia atunci va veni Apocalipsa. Dar nu trebuie să uităm că a scris asta acum câteva sute de ani, iar pentru el, anul 2060 era undeva, extrem de departe”, explică Steven Snobelen.

Toate manuscrisele sunt acum expuse la Ierusalim, dar recuperarea lor a luat mult timp. Documentele au fost scoase la licitaţie în anul 1936 şi, de atunci, au trecut prin tot felul de mâini. Abia într-un final au fost donate Israelului, care a decis să le facă publice.

Observator

×
Parteneri
Momente cumplite pentru părinții Raisei, la înmormântarea fetiței
x close