Antena 3 CNN Externe Israel. Moshe Katsav recunoaşte acuzaţia de viol

Israel. Moshe Katsav recunoaşte acuzaţia de viol

Israel. Moshe Katsav recunoaşte acuzaţia de viol
04 Iul 2007   •   11:12

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav a recunoscut indirect, pentru prima dată, că a comis infracţiuni de natură sexuală. Katsav şi-a recunoscut vinovăţia în baza unui compromis cu statul israelian prin care s-a renunţat la acuzaţia de viol. Cu toate acestea, în primul interviu de la încheierea scandalului, Katsav nu recunoaşte nicio acuzaţie. Mai mult el vorbeşte despre persecuţiile la care a fost supus în timpul procesului.

Fostul preşedinte israelian, căzut în dizgraţie în urma scandalului sexual în care a fost implicat, a acordat primul interviu după anunţul că procurorii au renunţat la acuzaţiile de viol. În interviu, Katsav se consideră o victimă a poveştii.

?Nu am forţat acest compromis. Peste 90 la sută din acuzaţiile formulate iniţial la adresa mea s-au dovedit false şi au fost aruncate la coş, ceea ce dovedeşte uşurinţa cu care poţi murdări un om şi familia sa?, a spus Katsav.

În baza compromisului, Katsav şi-a recunoscut vinovăţia pentru "hărţuire sexuală", "acte indecente" şi "subordonare a martorilor", iar procurorul general a renunţat la acuzaţia de viol venită din partea unei angajate.

Curtea Supremă a fost sesizată de Mişcarea pentru bună guvernare şi mai multe organizaţii ale femeilor care resping înţelegerea la care a ajuns justiţia cu fostul şef de stat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close