Antena 3 CNN Externe Israelian răpit dă semne de viaţă după un an

Israelian răpit dă semne de viaţă după un an

Israelian răpit dă semne de viaţă după un an
25 Iun 2007   •   17:44

Primul semn de viaţă de la soldatul israelian Gilad Shalit, capturat anul trecut în Fâşia Gaza. La un an de la atacul în care a căzut în mâinile extremiştilor palestinieni, caporalul se adresează israelienilor într-un mesaj difuzat de televiziunea naţională. Caporalul Gilad spune că are probleme de sănătate şi cere asistenţă medicală de urgenţă dar şi eliberarea deţinuţilor palestinieni, la ordinul răpitorilor.

Aripa armată a Hamas a dat publicităţii o înregistrare audio cu caporalul israelian Gilad Shalit. În mesaj, primul pe care-l transmite de când a fost răpit, Shalit se adresează familiei, prietenilor şi colegilor lui: ?Am petrecut un an de zile în închisoare şi starea mea de sănătate se deteriorează. Am nevoie de spitalizare pe termen lung. Regret lipsa de interes din partea guvernului israelian şi a armatei în cazul meu şi refuzul de a da curs solicitărilor.?

Shalit a fost capturat la 25 iunie 2006 de un grup de palestinieni înarmaţi. Aceştia au spus că nu-l vor elibera până când statul evreu nu va elibera mii de deţinuţi palestinieni. ?Aşa cum eu am părinţi, o mamă şi un tată, la fel au şi mii de deţinuţi palestinieni, iar copiii lor trebuie să se întoarcă acasă.?, a declarat soldatul israelian.

Deşi nu există nicio confirmare oficială, tatăl caporalului israelian a confirmat că vocea din înregistrarea audio este a fiului său.

Reacţiile din partea israelienilor nu au întârziat. O televiziune israeliană a anunţat că Gilad Shalit s-ar afla în subsolul unei clădiri din sudul Fâşiei Gaza, unde au fost amplasate dispozitive explozibile. Potrivit postului, soldatul este păzit de doi dintre răpitori şi este tratat decent.

Antena 3

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close