Antena 3 CNN Externe Israelul pregăteşte invadarea Fâşiei Gaza

Israelul pregăteşte invadarea Fâşiei Gaza

Israelul pregăteşte invadarea Fâşiei Gaza
19 Iul 2007   •   20:13

Un resposabil militar susţine că Israelul pregăteşte invadarea Fâşiei Gaza. "Israelul a făcut planuri, trupele au fost antrenate şi aşteaptă ordinul. Dacă optăm pentru o asemenea operaţiune, vom şti ce să facem. Există şi un preţ de plătit. Forţele israeliene sunt pregătite să plătească preţul", a afirmat comandantul israelian. Responsabilul militar a explicat că asemenea operaţiune se prefigurează "în contextul în care lumea nu s-a obişnuit cu noua entitate Hamas, iar Hamas încă nu şi-a consolidat capacităţile militare".

Un purtător de cuvânt al premierului Ehud Olmert a declarat că opiniile militarului nu reflectă poziţia Cabinetului de la Ierusalim, fiind o părere personală, informează Mediafax.

"Guvernului îi revine rolul evaluării securităţii naţionale. Opiniile acestui ofiţer nu sunt împărtăşite neapărat de toată lumea. Israelul nu este pasiv în legătură cu ameninţările care vin din Fâşia Gaza, dar nu oferim detalii despre activităţile noastre", a reacţionat purtătorul de cuvânt.

Fâşia Gaza este o fâşie de pământ îngustă din Orientul Mijlociu, în prezent nerecunoscută din punct de vedere legal. Fâşia este controlată de Autoritatea Palestiniană. Hotarele fâşiei erau, iniţial, definite de regulile armistiţiului dintre Egipt şi Israel după războiul arabo-israelit din 1948, care a urmat încetării mandatului britanic al Palestinei.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close