Antena 3 CNN Externe Italia. Agresorii celor trei români nu au fost identificaţi

Italia. Agresorii celor trei români nu au fost identificaţi

Italia. Agresorii celor trei români nu au fost identificaţi
04 Noi 2007   •   10:55

Poliţia italiană nu i-a identificat încă pe cei care au agresat vineri seara trei români, în parcarea unui magazin din Roma. Unul dintre români, care a fost grav rănit, a fost operat noaptea trecută. Medicii spun că are o rană profundă la spate, dar viaţa nu îi este în pericol. Premierul Călin Popescu Tăriceanu spune că va cere autorităţilor italiene să ia măsuri pentru ca acest tip de acte să nu se repete. La rândul său, şi ministrul italian de interne le-a cerut conaţionalilor săi să nu recurgă la gesturi xenofobe.

Atacul xenofob din capitala Italiei a provocat reacţii la cel mai înalt nivel. Autorităţile de la Bucureşti au cerut implicare din partea autorităţilor italiene pentru ca valul de xenofobie şi rasism îndreptat împotriva românilor să nu se propage. Premierul Tăriceanu a cerut ministrului de Interne, ministrului Muncii şi ministrului Justiţiei să ia măsuri pentru a atenua percepţia manifestată acum în Italia, faţă de români. Cristian David, ministrul de Interne, a făcut apel la raţiune şi echilibru, şi a anunţat că a cerut autorităţilor italiene să prezinte criteriile care au stat la baza expulzării românilor din Italia.

Walter Veltroni, primarul Romei, a cerut tuturor responsabilitate şi un comportament civilizat. Şi ministrul italian de Interne face un apel la calm: „Din păcate este exact lucrul de care ne temeam. De aceea am intervenit cu decretul, trebuie să împiedicăm ca această escaladare teribilă numită furie xenofobă, bestie rasistă, să iasă din cuşcă”, a declarat ministrul italian.

Atacurile asupra românilor sunt condamnate şi de ministrul italian de Externe Massimo D'Alema, care a atras atenţia că printr-un asemenea comportament nu se face altceva decât să se alimenteze violenţa.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close