Antena 3 CNN Externe Italia. Carabinierii se fac că nu văd prostituatele şi cerşetorii (VIDEO)

Italia. Carabinierii se fac că nu văd prostituatele şi cerşetorii (VIDEO)

Italia. Carabinierii se fac că nu văd prostituatele şi cerşetorii <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Noi 2007   •   19:14

În timp ce autorităţile italiene se plâng de numărul mare de infracţiuni săvârşite de români, legea din Peninsulă aproape că-i protejează pe infractori. Carabinierii şi poliţia locală se fac că nu-i văd pe cerşetori şi pe prostituate. În zona cimitirului Maggiore, la miezul nopţii, prostituatele stau pe marginea şoselei şi îşi aşteaptă clienţii. Fetele îşi văd fără probleme de treabă, deşi carabinierii şi poliţia locală patrulează prin zonă. Nimeni nu le întreabă ce caută noaptea pe străzi, cel puţin niciun om al legii. În Italia, prostituţia este o infracţiune, însă legea penală este extrem de blândă.

O recunoaşte chiar şi prefectul regiunii Milano. ?Cele mai întâlnite infracţiuni săvârşite de români sunt furturile, tâlhăriile, prostituţia, conducerea sub influenţa alcoolului, furtul de maşini şi, nu în ultimul rând, accidentele auto cu victime. Este adevărat că noi trebuie să îmbunătăţim uşor-uşor sistemul legislativ şi pedepsele să fie mai severe?, declară Gian Lombadi.

Mii de turişti se plimbă în jurul Domului, admiră catedrala sau fac cumpărături în magazine de firmă. Pe lângă vitrinele strălucitoare şi printre maşinile de lux, cerşetorii şi oamenii fără casă îşi fac veacul nestingheriţi. Maşinile carabinierilor trec prin zonă, însă niciun cerşetor nu pare impresionat.

Noaptea, nu departe de magazinele prohibitiv de scumpe din centru, oamenii străzii dorm pe cartoane, într-o mizerie cruntă. Peste zi, nimeni nu le deranjează culcuşul din cartoane, pături şi saci de dormit. Niciun poliţist sau angajat al primăriei nu a încercat sa-i ajute.

TOLERANŢĂ MAXIMĂ:  

Observator

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close