Antena 3 CNN Externe Italia. Două tabere de rromi au luat foc

Italia. Două tabere de rromi au luat foc

Italia. Două tabere de rromi au luat foc
13 Noi 2007   •   13:30
Două tabere de rromi originari din România au luat foc la Milano. Câteva zeci de oameni locuiau în ele, dar nimeni nu a fost rănit. Poliţia nu exclude ca incendiile să fi fost provocate de extremişti. Una dintre taberele incendiate era instalată într-un fost depozit feroviar, la ieşirea din Milano. Era locuită de peste 50 de rromi, majoritari din România. Când au sosit la faţa locului însă, pompierii nu au mai găsit pe nimeni. Deşi nu au exclus varianta unui atac rasist, anchetatorii susţin însă că foarte probabil incendiul a izbucnit după ce rromii au încercat să ardă gunoiul.

Tabăra era locuită iniţial de 300 de oameni, însă, în ultimele săptămâni, numărul locuitorilor s-a redus dramatic din cauza raziilor poliţiei.

Cel de-al doilea campus devastat de foc se afla la periferia sudică a oraşului Milano. Aici erau instalate peste 60 de barăci. Cele mai multe au fost mistuite. A fost nevoie de cinci maşini de pompieri pentru a stinge incendiul. Locuitorii au fost adăpostiţi temporar în barăcile neafectate de flăcări. Anchetatorii nu au stabilit nici cauzele acestui incendiu.

Antena 3

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close