Antena 3 CNN Externe Italia. Transportul public este din nou în grevă

Italia. Transportul public este din nou în grevă

Italia. Transportul public este din nou în grevă
30 Noi 2007   •   11:28

Transportul public din Italia va fi din nou paralizat azi de o grevă a angajaţilor de pe aeroporturi, a şoferilor de autobuze, troleibuze, dar şi taxi-uri. Conductorii de trenuri vor fi şi ei în grevă, şi se aşteaptă o nouă zi de haos în trafic. Problemele au început de dimineaţă, când mii de călători au aşteptat în zadar în staţiile de autobuz. Principalele sindicate din sectoare cheie ale economiei au declansat greva generală, acum o săptămână.

La acţiunea de protest au participat milioane de angajaţi nemulţumiţi de reducerile salariale, anunţate de Cabinetul Berlusconi pentru anul viitor. Autorităţile de la Roma au decis reducerea bugetului de salarii, cu aproximativ 20 de miliarde de euro, pentru a reduce deficitul bugetar şi datoria publică.

Şoferii de taxiuri din Roma se alătură şi ei protestului la nivel naţional, dar au alt tip de nemulţumiri. Planul guvernamental de a creşte numărul licenţelor cu câteva sute a provocat un protest de proporţii al şoferilor, care au blocat şi acum 2 zile centrul oraşului. Premierul Romano Prodi a promis liberalizarea serviciilor, imediat ce a preluat puterea, anul trecut.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close