Antena 3 CNN Externe Italia. Un copil a murit şi 4 au fost răniţi într-un incendiu la o tabără de rromi (VIDEO)

Italia. Un copil a murit şi 4 au fost răniţi într-un incendiu la o tabără de rromi (VIDEO)

Italia. Un copil a murit şi 4 au fost răniţi într-un incendiu la o tabără de rromi <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Noi 2007   •   11:14

Un copil a murit, iar alţi patru au fost răniţi într-un incendiu izbucnit luni dimineaţă, într-o tabără improvizată de la periferia vestică a oraşului Bologna, în nordul Italiei. Tabara improvizată era amplasată în apropierea aeroportului Guglielmo Marconi. Echipajele de intervenţie, deplasate la faţa locului, au constatat decesul unui copil de patru ani. Unul dintre ceilalţi copii răniţi este în stare foarte gravă. Potrivit primelor informaţii, incendiul a izbucnit într-un adăpost improvizat, construit din cărămizi şi lemn, în apropierea a două case care par abandonate.

Incendiul survine după ce cotidianul italian Corriere della Sera a publicat de curând o hartă în care sunt prezentate toate taberele improvizate de rromi pe teritoriul Italiei.

VEZI HARTA CU TABERELE DE RROMI DIN ITALIA PUBLICATĂ ÎN CORRIERE DELLA SERA

Grupul de case se află exact lângă autostradă, la mai puţin de o sută de metri de ieşirea spre aeroport. La faţa locului au sosit pompierii, ambulanţe, poliţia, poliţia criminalistică şi un procuror, alături de un medic legist.

Pompierii au început să îndepărteze din zonă obiectele descoperite în barăcile improvizate, printre care o butelie de gaz şi o plită.

PRODI S-a DECLARAT ÎNDURERAT DE ACEST INCIDENT
Premierul Italiei, Romano Prodi, s-a declarat "profund îndurerat" de moartea copilului de origine română în incendiul din Bologna. "Sunt profund îndurerat de ceea ce s-a întâmplat la Bologna; sunt alături de familia de români în acest moment de mare suferinţă", a afirmat Romano Prodi.

IMAGINI DE LA TABĂRA DE RROMI DIN BOLOGNA (TG24)


Foto: Sky TG24


Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close