Antena 3 CNN Externe Italianca agresată şi violată la Roma a murit

Italianca agresată şi violată la Roma a murit

Italianca agresată şi violată la Roma a murit
31 Oct 2007   •   17:33
Italianca violată şi bătută cu bestialitate, la periferia Romei, a murit. Un bărbat de 25 de ani din România, Nicolae Romulus Mailat, este bănuit că ar fi agresat-o pe femeie, după care a lăsat-o să zacă într-un şanţ. Italianca Giovanna Reggiani s-a aflat în comă profundă după agresiunile de marţi seara, au anunţat medicii. Imediat după acest tragic eveniment, cabinetul premierului Prodi a decis să urgenteze procedurile de aprobare a proiectului de lege referitor la imigranţi, care, în mod normal, urma să fie votat în Parlament. Românul de etnie rromă arestat pentru atacul asupra femeii susţine că el nu a bătut-o. Spune că i-a furat geanta, fără să fie violent. Bărbatul a fost reclamat tot de o româncă, din aceeaşi tabără improvizată la marginea capitalei italiene.

Poliţia i-a somat joi seară pe locuitorii taberei să evacueze zona în 48 de ore. În caz contrar, buldozerele vor dărâma barăcile ridicate de rromii originari din România. Preşedintele Giorgio Napolitano a promulgat joi seară ordonanţa adoptată în regim de urgenţă care permite expulzarea străinilor consideraţi periculoşi, fără prea multe formalităţi.

TĂRICEANU SUSŢINE MĂSURILE LUATE DE LA ROMA
De la Bucureşti, premierul Tăriceanu anunţă, într-un interviu acordat unui post italian de televiziune, că susţine măsurile dure luate de Roma împotriva cetăţenilor români certaţi cu legea. ?Sunt absolut de acord cã este nevoie de mãsuri ferme, energice pentru a stăvili acest fenomen infracţional. Cred însă că una dintre soluţiile la care trebuie să ne gândim foarte serios este să oferim acestor grupuri restrânse şi neintegrate posibilitatea de a munci, fără să le permitem să trăiască într-o manieră complet neorganizată, la marginea oraşelor?, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a adăugat că a discutat aceste măsuri cu Romano Prodi. ?Am trimis această echipă la Roma. De altfel şi ministru de Interne a discutat cu Giuliano Amato despre măsurile care trebuie întreprinse care să prevadă inclusiv posibilitatea de a-i repatria pe cei care sunt infractori sau au comis acte de infracţionalitate în Italia?.

Nicolae Romulus Mailat fusese internat într-o şcoală de muncă şi reeducare, pentru comiterea unei infracţiuni, apoi condamnat, în 2006, la trei ani de închisoare pentru furt calificat, însă pedeapsa a fost graţiată în acelaşi an.

SOŢUL ITALIENCEI: MI-AŞ FACE DREPTATE CU PROPRIILE MÂINI
Soţul italiencei violate de român a declarat că, dacă nu ar fi o persoană oficială, "şi-ar face dreptate cu propriile mâini". Colegii de serviciu ai acestuia au povestit despre temerile căpitanului de navă referitoare la condiţiile precare de siguranţă din cartierul Tor di Quinto, din Roma. Şi aceasta, în special după înfiinţarea taberelor abuzive de rromi de origine română, care acostează deseori trecătorii, în special seara şi noaptea.

FOTO: PRESUPUSUL AGRESOR ŞI BARACA ÎN CARE LOCUIA

POLIŢIŞTII ROMÂNI COLABOREAZĂ CU CEI ITALIENI
Trei ofiţeri de poliţie au fost trimişi la Roma, joi dimineaţă, pentru a-i spijini pe colegii italieni în ancheta în care românul este cercetat pentru violarea şi agresarea soţiei unui ofiţer din marina militară. Cei trei vor rămâne alături de investigatorii italieni până la finalizarea anchetei. Potrivit unor surse poliţieneşti, în cursul audierilor, românul şi-ar fi recunoscut deja vinovăţia.

PRODI A VORBIT CU TĂRICEANU
Premierul Italiei l-a contactat miercuri seară telefonic pe premierul român, înainte de şedinţa de guvern pe care a convocat-o de urgenţă. Romano Prodi şi-a exprimat "durerea şi consternarea personală şi a întregului guvern italian pentru această tragedie, unul dintre numeroasele episoade teribile de cronică neagră", după cum s-a exprimat premierul Italiei. Cei doi prim-miniştri au stabilit adoptarea în cel mai scurt timp a unui plan de acţiune pentru combaterea fenomenelor infracţionale care au ca autori cetăţeni români.

Autorităţile române se implică pe cât posibil în rezolvarea problemelor create în Italia de infractorii români, dar modul în care va fi abordată situaţia depinde în principal de Guvernul italian, a declarat joi Tăriceanu. "Noi, ce putem facem, dar problema nu este de resortul nostru, nu putem să îi aducem pe români acasă cu forţa", a spus premierul.

CRISTIAN DAVID: AUTORITĂŢILE ROMÂNE NU POT FI ÎNVINOVĂŢITE DE CEEA CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ITALIA -

ŞOC ÎN ITALIA! UN ROMÂN ESTE SUSPECTAT CĂ A AGRESAT SOŢIA UNUI AMIRAL - IMAGINI DE LA LOCUL CRIMEI:

ITALIA. UN ROMÂN A FOST ÎNJUNGHIAT DE ALŢI CONAŢIONALI

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close