Antena 3 CNN Externe Japonia se pregătește pentru un taifun puternic. Populația va fi evacuată

Japonia se pregătește pentru un taifun puternic. Populația va fi evacuată

Japonia se pregătește pentru un taifun puternic. Populația va fi evacuată
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Aug 2016   •   10:28

Un puternic taifun numit Lionrock, al 10-lea al acestui sezon din Asia, este aşteptat să ajungă marţi în zonele de coastă din nord-estul Japoniei, în regiunea sinistrată după giganticul tsunami din martie 2011, potrivit agenţiei meteo naţionale (Japan Meteorological Agency), informează agenţia France Presse (AFP).

La ora 0:00 GMT acesta se afla în largul prefecturii Chiba, la est de Tokyo, şi se îndrepta spre coastele de nord-est ale arhipelagului, unde ar urma să ajungă marţi după-amiază.

Taifunul se deplasează cu viteza de 30 km / h, fiind însoţit rafale de vânt de până la 180 de km / h. Există riscul ca Lionrock să atingă zonele de coastă ale prefecturii Iwate, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată din anul 1951, de când agenţia meteorologică a început să monitorizeze traseul taifunurilor.

Trenurile de mare viteză Shinkansen spre direcţia nord au fost suspendate, iar altele sunt întârziate, au precizat companiile feroviare.

La Tokyo, impactul taifunului s-a limitat dimineaţă la o ploaie puţin violentă şi vânt relativ slab.

În schimb, în zona de nord-est se aşteptau ploi abundente, iar agenţia meteo a avertizat locuitorii din regiunile în cauză, solicitând-le să evite călătoriile şi activităţile în exterior.

Autorităţile locale au cerut locuitorilor să fie pregătiţi pentru evacuare din cauza unor posibile inundaţii şi alunecări de teren.

Circa o sută de zboruri au fost anulate spre şi din nordul şi nord-estul ţării, în principal de companiile Japan Airlines (JAL) şi ANA.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close