Antena 3 Externe Jobbik acuză Partidul Socialist ungar de TRĂDARE pentru că l-a invitat pe Ponta la Budapesta

Jobbik acuză Partidul Socialist ungar de TRĂDARE pentru că l-a invitat pe Ponta la Budapesta

09 Mar 2013   •   18:57
Jobbik acuză Partidul Socialist ungar de TRĂDARE pentru că l-a invitat pe Ponta la Budapesta
Sursa foto: Foto: Agerpres

Vicepreşedintele partidului naţionalist ungar Jobbik, Zoltan Balczo, a acuzat Partidul Socialist (de opoziţie) de înaltă trădare pentru că l-a invitat la Budapesta pe premierul Victor Ponta, informează MTI.
   
Într-un discurs rostit la un miting organizat în faţa Palatului Sporturilor "Papp Laszlo" din Budapesta, unde a avut loc reuniunea Partidului Socialist ungar, Zoltan Balczo a declarat că, prin toate deciziile sale, premierul României a acţionat împotriva etnicilor maghiari.
   
Balczo a spus în faţa simpatizanţilor Jobbik că manifestaţia spontană este organizată pentru ca Ţinutul Secuiesc să primească autonomie teritorială.
   
Istvan Szavay, liderul Jobbik responsabil de comunităţile maghiarilor din străinătate, a declarat că mitingul nu este împotriva poporului român, ci "împotriva celor care trădează interesele naţiunii ungare".
   
Mitingul s-a încheiat fără incidente violente.
   
Premierul Victor Ponta a evidenţiat sâmbătă, la Budapesta, importanţa coexistenţei paşnice a românilor şi ungurilor, într-un discurs rostit la o reuniune a Partidului Socialist ungar (de opoziţie). "Ungurii şi românii trebuie să înţeleagă că cele două ţări pot coexista ca prieteni şi pot colabora pentru viitorul comun", a spus Ponta.
   
"Poate că trecutul a divizat cele două ţări, dar prezentul şi viitorul trebuie să fie împreună", a adăugat Ponta.
   
Premierul României a notat că populismul, extremismul şi demagogia afectează ambele ţări, subliniind că drepturile etnicilor maghiari din România şi etnicilor români din Ungaria trebuie respectate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close