Antena 3 CNN Externe Joe Biden spune că jumătate dintre liderii planetei i-au cerut vaccinuri împotriva COVID-19

Joe Biden spune că jumătate dintre liderii planetei i-au cerut vaccinuri împotriva COVID-19

Preşedintele american Joe Biden a afirmat că aproape jumătate dintre liderii planetei i-au solicitat vaccinuri anti-COVID-19 şi a reiterat că va acorda ajutor, rămânând însă evaziv în ceea ce priveşte calendarul acestuia.

Joe Biden spune că jumătate dintre liderii planetei i-au cerut vaccinuri împotriva COVID-19
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Mai 2021   •   13:13

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat marți că aproape jumătate dintre liderii lumii i-au cerut vaccinuri anti-COVID-19. Biden a afirmat că își menține promisiune de a ajuta celelalte state, însă a rămas evaziv asupra datelor.

„Toate țările lumii se uită la noi”, a explicat Joe Biden în timpul unei discuții cu guvernatorii statelor în legătură cu bilanțul vaccinării din SUA. „40% dintre liderii planetei mă întreabă dacă îi putem ajuta”, a continuat el. Vom încerca”, a adăugat Biden, fără a furniza cifre sau un calendar, însă a insistat asupra dorinței sale de a acorda prioritate americanilor.

Liderul de la Casa Albă a amintit că SUA a promis deocamdată să furnizeze 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca către ţări terţe.

Mai mulţi şefi de stat sau de guvern şi-au exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea Washingtonului în această problemă, relatează Le Figaro.

Cancelarul federal german Angela Merkel a pledat pentru "un liber schimb de componenţi" şi "o deschidere a pieţei vaccinurilor".

Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze, la rândul său a cerut Statelor Unite să pună capăt interdicțiilor de export, nu numai a vaccinurilor, ci și a componentelor din compoziția vaccinurilor, care împiedică producția”.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Jeo Biden vaccinare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close