Antena 3 CNN Externe Joe Biden: "Putin, cu spatele la zid, ia în calcul să lanseze arme chimice și biologice în Ucraina!"

Joe Biden: "Putin, cu spatele la zid, ia în calcul să lanseze arme chimice și biologice în Ucraina!"

Acuzațiile false formulate de ruși, conform cărora Ucraina dispune de arme biologice și nucleare reprezintă un semnal clar că Vladimir Putin, disperat de evoluția defavorabilă a războiului, ia în calcul să recurgă, el însuși, la astfel de mijloace de distrugere în masă.

Joe Biden: "Putin, cu spatele la zid, ia în calcul să lanseze arme chimice și biologice în Ucraina!"
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    22 Mar 2022   •   12:38

Avertismentul a fost făcut luni de președintele american Joe Biden, notează presa internațională.

Potrivit lui Biden, Putin este "cu spatele la zid" și evocă noi operațiuni "false flag", susținând că SUA dispun de arme biologice și chimice în Europa.

"Pur și simplu, nu este adevărat. Vă garantez", a spus președintele american.

"Ei (rușii, n.r.) sugerează că ar exista arme biologice și chimice în Ucraina. Este un semnal clar că (Putin) ia în calcul să folosească ambele tipuri de arme. A folosit deja arme chimice în trecut și trebuie să avem grijă cu privire la ce urmează să se întâmple", a adăugat el.

Spusele președintelui american le oglindesc pe cele făcute recent de oficiali ai Pentagonului și ai statelor aliate.

Aceștia au acuzat Rusia că răspândește informații nedovedite care acreditează ideea că Ucraina are un program de dezvoltare a armelor biologice, scopul răspândirii acestor zvonuri fiind acela de a justifica un eventual atac rus cu arme biologice sau chimice.

Săptămâna trecută, președintele SUA a spus că îl consideră pe Putin un "criminal de război", "un dictator ucigaș" și un "asasin".

Ministerul rus de Externe a reacționat la aceste comentarii, afirmând că sunt "nedemne de un șef de stat" și riscă să ducă la o ruptură completă a legăturilor dintre SUA și Rusia.

Joe Biden avertizează companiile americane că rușii pregătesc atacuri cibernetice în SUA

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat companiile americane din sectorul privat să se protejeze în fața unor eventuale atacuri informatice întreprinse de Rusia, ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei pentru ofensiva sa în Ucraina.

"Îi îndemn pe partenerii noștri din sectorul privat să-și întărească imediat securitatea cibernetică.

Administrația mea reiterează aceste atenționări, bazându-se pe datele în creștere constantă, obținute de serviciile de informații americane, conform cărora statul rus ar putea efectua atacuri cibernetice împotriva SUA", susține președintele american.

Potrivit lui Biden, "atacurile informatice se înscriu în 'manualul de strategie' ce ghidează statul rus".

Casa Albă estimează că atacurile ruse ar putea viza infrastructuri esențiale, dintre care majoritatea sunt operate și deținute de sectorul privat american.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close