Antena 3 CNN Externe Jurnalist rus mutilat în 2008, amendat pentru calomnie

Jurnalist rus mutilat în 2008, amendat pentru calomnie

Jurnalist rus mutilat în 2008, amendat pentru calomnie
10 Noi 2010   •   12:45

Un ziarist rus care a fost mutilat într-o agresiune în 2008 a primit o amendă pentru calomnie la adresa primarului din oraşul Himki, la periferia Moscovei, au anunţat agenţiile ruse, citate de AFP. După ce a fost bătut cu sălbăticie în noiembrie 2008, jurnalistului i-a fost amputat un picior şi mai multe degete, suferind opt intervenţii chirurgicale.

Mihail Beketov a fost găsit vinovat de calomnie şi condamnat la plata unei amenzi în valoare de 5.000 de ruble (116 euro). El nu va plăti însă amenda, întrucât faptele au fost prescrise. Întrucât nu poate merge sau vorbi, ziaristul a fost adus la tribunal cu ambulanţa, unde a fost însoţit de medici.

Potrivit susţinătorilor jurnalistului rus, acest atac are legătură cu activismul său contra unui şantier al unei autostrăzi care urmează să treacă prin pădurea Himki, un proiect suspendat vara aceasta de preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

Mihail Beketov, şef al cotidianului Himkinskaia Pravda, a publicat articole critice la adresa prinmarului din Himki, Vladimir Strelcenko. Edilul a fost acuzat că a "comandat o teroare politică", după mai multe acţiuni de intimidare contra celor care se opun drumului.

În urmă cu numai câteva zile, un alt jurnalist rus, Oleg Kaşin, a fost bătut într-un cartier din Moscova, după ce a publicat articole referitoare la construcţia autostrăzii.

În ultimii ani, mai mulţi jurnalişti ruşi au fost răniţi sau asasinaţi. Foarte puţine dintre anchetele poliţiştilor au fost finalizate. Cel mai cunoscut caz este al jurnalistei de opoziţie Anna Politkovskaia care a fost asasinată la Moscova în 2006.

 

×
Subiecte în articol: Moscova calomnie amenda
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close