Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii chinezi au protestat pentru libertatea de exprimare

Jurnaliştii chinezi au protestat pentru libertatea de exprimare

Jurnaliştii chinezi au protestat pentru libertatea de exprimare
06 Aug 2007   •   18:32

Cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, jurnaliştii chinezi au protestat luni pentru mai multă libertate de exprimare. Aceştia sunt supăraţi pe Guvernul comunist că nu le oferă libertate, deşi a promis asta în faţa Comitetului Olimpic Internaţional. Poliţiştii au efectuat câteva arestări, chiar dacă la miting era prezent şi un membru al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere.

Anul viitor în august, China va organiza Jocurile Olimpice. Pentru a primi aprobarea necesară, Guvernul de la Beijing a promis Comitetului Olimpic că va respecta drepturile omului şi va acorda mai multă libertate de exprimare jurnaliştilor. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, motiv pentru care jurnaliştii chinezi s-au adunat azi să protesteze, cu steagul jocurilor olimpice în mână şi cu cătuşe.

Jurnaliştii francezi pezenţi la protest, care vor părăsi mâine dimineaţă China, au ajuns cu bine la hotel. Poliţia i-a ţinut însă atent sub supraveghere pe demonstranţi şi chiar a făcut unele arestări. Protestul de astăzi, unul inedit în China comunistă, a coinicis cu vizita la Beijing a preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional. Jocurile Olimpice vor începe la Beijing, pe 8 august 2008.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close