Antena 3 CNN Externe Leonard Orban: raportul de ţară va fi gata miercuri

Leonard Orban: raportul de ţară va fi gata miercuri

Leonard Orban: raportul de ţară va fi gata miercuri
22 Iun 2007   •   21:39

Leonard Orban, comisarul european pentru multilingvinsm, a subliniat că promovarea limbilor străine joacă un rol important în ţările membre UE. Multilingvismul este legat şi de competivitatea economică, de aceea companiile care nu au angajaţi competitivi în domeniul limbilor străine au de pierdut, a spus Orban. Uniunea Europeană funcţionează cu 23 de limbi oficiale, de aceea e necesară îmbunătăţirea sistemului de traducere şi interpretare a documentelor juridice, susţine comisarul european.

Orban a declarat că este optimist în ceea ce priveşte Tratatul Constituţional şi că speră să se ajungă la un compromis, care este absolut necesar pentru funcţionarea şi evoluţia UE. Despre raportul UE asupra evoluţiei reformelor în ţara noastră, Leonard Orban a declarat că acesta nu va fi gata mai devreme de miercuri şi că nu înţelege discuţiile care au loc la Bucureşti pe această temă, deoarece textul raportului nu este gata.

Despre taxa de primă înmatriculare, Orban spune că nu s-a luat nicio decizie dar că membrii Comisiei Europene apreciază disponibilitatea Bucureştiului de a adapta legislaţia.

Leonard Orban efectuează o vizită în România unde are programate întâlniri cu şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, ambasadorul Donato Chiarini, cu ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi cu ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close