Antena 3 Externe Libia: Operaţiunea NATO este ilegală, imorală şi va transforma ţara într-un nou Irak

Libia: Operaţiunea NATO este ilegală, imorală şi va transforma ţara într-un nou Irak

28 Mar 2011   •   08:41
Libia: Operaţiunea NATO este ilegală, imorală şi va transforma ţara într-un nou Irak
Sursa foto: Foto: Mediafax

Operaţiunea NATO din Libia este ilegală şi imorală şi va transforma ţara într-un nou Irak. Asta a afirmat aseară, un reprezentant al guvernului de la Tripoli. Declaraţiile oficialului vin după câteva zile în care trupele guvernamentale libiene au suferit pierderi mari, iar rebelii au cucerit mai multe oraşe importante din ţară.

Alte nouă explozii s-au auzit luni dimineaţă în Sirt, oraşul natal al liderului Muammar Gaddafi. Acesta a fost survolat de avioane ale coaliţiei toată noaptea iar apărarea antiaeriană nu a intrat în acţiune, conform AFP. Sirt este următorul oraş de cucerit în traseul rebelilor spre oraşul Tripoli.

După o lungă perioadă de deliberări, NATO a decis să-şi asume conducerea totală a operaţiunilor din Libia. Aliaţii au hotărât să preia controlul asupra întregii operaţiuni din Libia şi să acţioneze în conformitate cu rezoluţia Consiliului de Securitate ONU.

 


Rasmussen spune că misiunea forţelor aliate în este aceea de a proteja civilii de atacurile regimului lui Gaddafi. Guvernul din Tripoli e însă de altă părere.

Mussa a mai afirmat că regimul lui Gaddafi s-a oferit să negocieze pentru a se ajunge la o soluţionare paşnică a conflictului. Nici rebelii şi nici forţele occidentale nu au fost însă interesate de propunere.

Comentariile guvernului libian vin după câteva zile negre pentru armată. Soldaţii se retrag în dezordine în faţa rebelilor care cuceresc oraş după oraş. Forţele opoziţiei deţin controlul asupra unor localităţi strategice precum Brega si Ras Lanouf şi continuă să înainteze spre vest.

Sprijiniţi de tirurile NATO, rebelii speră să ajungă la Tripoli în câteva zile ca să-l înlăture pe Gaddafi de la putere.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close