Antena 3 CNN Externe Lider Jobbik: "Nu dăm înapoi. Nu ne lăsăm speriaţi de reprezentanţii şovini ai statului român!"

Lider Jobbik: "Nu dăm înapoi. Nu ne lăsăm speriaţi de reprezentanţii şovini ai statului român!"

Lider Jobbik: "Nu dăm înapoi. Nu ne lăsăm speriaţi de reprezentanţii şovini ai statului român!"
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2014   •   07:27

Deputatul maghiar Istvan Szavay nu mai are voie să intre pe teritoriul României, însă participă activ la campania electorală a candidaţilor partidului Jobbik în Transilvania.

Szavay le-a vorbit acestora prin Skype, la un miting organizat într-un restaurant din Sfântu Gheorghe. Szavay le-a spus participanţilor că va contesta decizia statului român în instanţă şi va sesiza forurile internaţionale.

"Nu dăm înapoi! Nu ne lăsăm speriaţi de reprezentanţii şovini ai statului român!", a declarat acesta, prin Skype, celor prezenţi la adunarea electorală din restaurant.

Szavay a afirmat că a aflat de interdicţia de a călca în România din presă şi că aşteaptă o informare oficială pentru a da ţara noastră în judecată.

"Sunt acum cu voi şi de aici îi avertizez pe cei care au crezut că pot să închidă gura partidului Jobbik că n-au reuşit. Tot acolo suntem, tot ne vom mai duce în Ţinutul Secuiesc, tot ne vom mai întâlni unii cu alţii", a mai spus el.

Unul dintre apropiaţii lui Szavay şi candidat al Jobbik în parlamentul maghiar spune însă că acesta va respecta interdicţia de a călca în România.

Reprezentanţii partidului Jobbik spun că interdicţiile şi atacurile din presă le-au adus multă faină.

Câteva zeci de persoane au participat la forumul electoral organizat de Jobbik la Sfîntu Gheorghe, printre ei şi reprezentanţi ai organizaţiei de extremă dreaptă 'Mişcarea celor 64 de comitate".

×
Subiecte în articol: jobbik tinutul secuiesc
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close