Antena 3 CNN Externe Rusia recunoaște că a lansat atacul din Liov în timpul vizitei lui Joe Biden | Ce spune declarația Ministerului rus al Apărării

Rusia recunoaște că a lansat atacul din Liov în timpul vizitei lui Joe Biden | Ce spune declarația Ministerului rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării a confirmat că a atacat, sâmbătă după-amiază, ținte din orașul ucrainean Liov (Lviv), situat în vestul țării, la câteva zeci de kilometri de granița cu Polonia.

Rusia recunoaște că a lansat atacul din Liov în timpul vizitei lui Joe Biden | Ce spune declarația Ministerului rus al Apărării
Sursa foto: Twitter @Netxa_tv
de Adrian Iclozan    |    27 Mar 2022   •   11:36

"În data de 26 martie, arme aeropurtate cu rază lungă și de mare precizie au distrus un mare depozit de combustibil din apropiere de Liov, care asigura alimentarea trupelor ucrainene în regiunile vestice și în apropierea Kievului", se spune într-o declarație a ministerului rus.

Instituția a mai comunicat că trupele ruse au folosit rachete de croazieră pentru a lovi o fabrică din oraș, folosită pentru repararea sistemelor antiaeriene, a stațiilor radar și dispozitivelor optice pentru tancuri.

Nexta_tv relatează că pompierii s-au luptat toată noaptea cu flăcările pentru a aduce sub control incendiul declanșat la depozitul de combustibil lovit de rachetele rușilor.

Cinci persoane de la depozitul de carburanți au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Atacul a survenit în timp ce președintele american Joe Biden se afla la Varșovia și îi vizita pe refugiații ucraineni.

El a fost pus la curent cu informațiile referitoare la atac înainte de discursul care a marcat încheierea vizitei sale pe continentul european.

Biden despre Putin: "Acest om nu mai poate rămâne la putere"

În discursul de la Varşovia, Joe Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin "dictator" și a spus: "Pentru Dumnezeu, acest om nu mai poate rămâne la putere!"

Casa Albă a încercat ulterior să tempereze efectul spuselor lui Biden, susținând că mesajul președintelui american nu reprezintă un îndemn pentru înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin.

Kremlinul a reacționat, de asemenea, rapid și a comunicat că "nu decide președintele Biden cine conduce Rusia" și că "președintele Rusiei este ales de cetățenii acestei țări."

×
Subiecte în articol: Rusia atac Liov Lviv Joe Biden
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close