Antena 3 CNN Externe Londra. Geniştii au pregătit noi dispozitive pentru alertele cu bombe

Londra. Geniştii au pregătit noi dispozitive pentru alertele cu bombe

Londra. Geniştii au pregătit noi dispozitive pentru alertele cu bombe
09 Iul 2007   •   09:23

Britanicii fac eforturi pentru ca starea de alertă antiteroristă să le afecteze cât mai puţin viaţa de zi cu zi. Geniştii militari au prezentat recent un nou şi ingenios sistem care reduce la minimum riscurile în cazul detonării controlate a unor maşini suspecte. Alertele cu bombe au devenit, din nefericire, evenimente obişnuite în Marea Britanie iar autorităţile nu-şi permit să nu le ia în serios după recentele atentate, din fericire eşuate.

În general, pentru mai multă siguranţă, maşinile sau obiectele care ar putea ascunde bombe sunt distruse prin explozii controlate. Dar chiar şi aşa, pagubele pot fi considerabile. Sistemul inventat de geniştii britanici limitează avariile prin ridicarea unor pereţi din apă în jurul locului exploziei. Este vorba de structuri gonflabile din plastic, care pot fi umplute cu apă în mai puţin de zece minute. Testele au arătat că sistemul reduce cu peste 80 la sută efectele exploziei.

Autorităţile intenţionează să stocheze structurile necesare în aeroporturi, gări şi alte posibile ţinte ale teroriştilor, pentru ca pereţii de apă să fie instalaţi rapid, la orice alertă.

Antena 3

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close