Antena 3 CNN Externe Londra. Gordon Brown preia funcţia de premier

Londra. Gordon Brown preia funcţia de premier

Londra. Gordon Brown preia funcţia de premier
24 Iun 2007   •   14:50

Ministrul britanic de finanţe, Gordon Brown, va prelua peste câteva ore, la Manchester, conducerea Partidului Laburist şi va fi confirmat astfel în funcţia de premier. Brown va deveni însă şef al Guvernului, la 27 iunie, odată cu retragerea colegului său de partid, Tony Blair.

Conform ultimelor informaţii, o serie de documente confidenţiale vor fi făcute publice, acestea demonstrând faptul că Tony Blair a încercat în repetate rânduri să-l submineze pe Brown şi chiar avea de gând să îl demită după ultimele alegeri, relatează Mediafax. Se pare că antipatia lui Blair faţă de noul premier vine în urma influenţei pe care acesta din urmă o dobândise în politica internă.

Începând cu octombrie anul trecut, Partidul Laburist s-a clasat constant în urma celui Conservator, în sondajele de opinie. Pentru prima oară după opt luni, laburiştii se bucură acum de o susţinere mai mare decât Conservatorii.

Potrivit unui sondaj The Observer, sprijinul pentru Partidul Laburist este de 39 la sută, în timp ce conservatorii se bucură de o popularitate de numai 36 la sută. Totodată, 40 la sută dintre alegători cred că Brown ar fi un premier mai capabil, în comparaţie cu reprezentantul conservatorilor, David Cameron.

Gordon Brown a fost numit ministru de Finanţe pe 2 mai 1997, după ce formaţiunea laburistă a câştigat în faţa conservatorilor. Este născut în 1951 şi educat la Liceul Kirkcaldy şi apoi la Universitatea Edinburgh, din Scoţia.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close