Antena 3 CNN Externe Londra. Încă 2 suspecţi arestaţi

Londra. Încă 2 suspecţi arestaţi

Londra. Încă 2 suspecţi arestaţi
02 Iul 2007   •   07:52

Poliţia scoţiană a arestat încă doi suspecţi, de 20 respectiv 25 de ani, în legătură cu atentatul de sâmbătă, de la aeroportul din Glasgow. Numărul persoanelor reţinute în cazul atacurilor eşuate de la Londra şi Glasgow, a ajuns acum la 7. În plus, poliţia britanică a anunţat că unul dintre suspecţii arestaţi ieri este un chirurg palestinian cu paşaport iordanian. Autorităţile desfăşoară în continuare o operaţiune la scară largă pentru identificarea autorilor atacurilor.

Înaintea celor doi, poliţia arestase deja cinci persoane. Doi bărbaţi au fost reţinuţi sâmbătă, la Glasgow, la locul atentatului eşuat cu maşinã-capcană. Un alt bărbat în vârstă de 26 de ani, precum şi o femeie de 27 de ani, au fost arestaţi noaptea trecută pe o autostradă din nord-vest Marii Britanii. Un alt suspect a fost arestat ieri, la Liverpool.

Majoritatea celor reţinuţi de poliţie nu sunt britanici. În plus, doi dintre ei se pare că sunt medici. Unul se afla chiar în maşina în flăcări care a intrat în principalul terminal al aeroportului din Glasgow. Autorităţile bănuiesc că suspecţii au participat la un complot care ar putea fi pus la cale de Al Qaida, dar nu au divulgat date exacte despre identitatea suspecţilor.

?Nu voi discuta despre identitatea suspecţilor. Am făcut o promisiune faţă de mine şi faţă de poporul britanic atunci când mi-am luat în primire funcţia că nu voi divulga informaţii care ar putea îngreuna ancheta poliţiştilor şi a celor care investighează cazurile?, a spus ministrul britanic de Interne.

De teama unui atac terorist, unul dintre terminalurile aeroportului londonez Heathrow a fost evacuat, aseară, în urma unei alerte cu bombă. Alarma s-a dovedit a fi falsă.

Autorităţile menţin alerta la nivel maxim, care înseamnă că un atentat terorist este considerat iminent. Patrule de poliţişti înarmaţi asigură securitatea navetiştilor şi persoanelor care folosesc serviciile de transport feroviar şi aerian.

De asemenea, orice persoană suspectă va fi percheziţionată de forţele de ordine. Scotland Yard a anunţat că pe aeroporturi şi în gări vor fi instalate dispozitive de securitate consolidate iar în Londra vor fi percheziţionate, în mod aleatoriu, maşinile care se apropie de staţiile de autobuz.

Autorităţile britanice vor spori măsurile de securitate şi în apropierea complexului de la Wimbledon unde are loc turnelul de tenis.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Operațiunea ”Neptun” și locul secret în care a fost ascuns aurul României
x close