Antena 3 CNN Externe Londra. Membrii Cabinetului Brown

Londra. Membrii Cabinetului Brown

Londra. Membrii Cabinetului Brown
28 Iun 2007   •   15:06

Noul premier britanic, Gordon Brown, şi-a numit deja membrii din cabinet. Omul ales de Gordon Brown pentru şefia diplomaţiei, David Miliband, are doar 41 de ani şi va deveni cel mai tânăr ministru de Externe pe care l-a avut vreodată Marea Britanie. Miliband o înlocuieşte în acest post pe Margaret Beckett. Ministerul Apărării i-a revenit lui Des Browne, iar Finanţele vor fi conduse de Alistair Darling, un apropiat al noului ministru. Darling, în vârstă de 53 de ani, a deţinut până acum funcţia de ministru al Comerţului şi Industriilor. De asemenea, el a ocupat funcţii cheie în toate guvernele conduse de Blair.

Jacqui Smith a devenit prima femeie care va conduce Ministerul britanic de Interne. Fost secretar de stat pentru Educaţie, Smith, care are 44 de ani, s-a declarat ?foarte mândră? de această numire. Jack Straw, care a ocupat în guvernul anterior portofoliul Apărării, a primit acum portofoliul Justiţiei. De ministerul Sănătăţii se va ocupa Alan Johnson, iar la Mediu a fost numită Hilary Benn. Toate posturile cheie ale guvernului Marii Britanii au fost ocupate, iar noii miniştri s-au întâlnit cu premierul Gordon Brown, pentru a-şi prelua de îndată sarcinile.

Noul premier britanic s-a confruntat şi cu prima demisie. Ministrul Sănătăţii a decis să se retragă din funcţie, pentru a se dedica mai mult timp activităţii parlamentare şi familiei. Cabinetul Brown poate fi considerat unul dintre cele mai tinere de până acum, media de vârstă a miniştrilor fiind de doar 40 de ani. Gordon Brown a promis ?un nou Guvern cu noi priorităţi?, după ce, miercuri, a devenit cel de-al 52-lea premier britanic, înlocuindu-l pe Tony Blair, numit în funcţia de emisar internaţional pentru Orientul Mijlociu.

Antena 3

×
Parteneri
Pensionarii care nu primesc niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close