Antena 3 CNN Externe Londra. Tăriceanu a cerut eliminarea restricţiilor pentru muncitorii români

Londra. Tăriceanu a cerut eliminarea restricţiilor pentru muncitorii români

Londra. Tăriceanu a cerut eliminarea restricţiilor pentru muncitorii români
05 Dec 2007   •   19:02

Călin Popescu Tăriceanu a cerut, miercuri, parlamentarilor britanici să ia în calcul eliminarea restricţiilor la angajarea muncitorilor români. Prim ministrul a arătat că menţinerea acestor interdicţii nu reprezintã o soluţie de rezolvare a problemelor pe piaţa muncii şi poate încuraja "munca la negru".

Tăriceanu a mai precizat că este important ca restricţiile să fie ridicate sau măcar incluse într-un regim mai flexibil, în condiţiile în care cetăţenii români au dreptul la liberă circulaţie în Uniunea Europeanã. Premierul a arătat că acest principiu ar trebui respectat de toate statele membre UE în care există interdicţii similare pentru muncitorii români.

"Tăriceanu a spus că autorităţile de la Bucureşti nu doresc să încurajeze migraţia forţei de muncă din România, ci dimpotrivã, caută soluţii pentru ca muncitorii plecaţi în străinãtate să revină în ţară", precizează surse ale Mediafax.

Guvernul de la Londra a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că va extinde, cel puţin până la sfârşitul anului 2008, restricţiile impuse cetăţenilor români şi bulgari care vor să muncească în Marea Britanie.

Accesul în muncitorilor români şi bulgari în Marea Britanie a fost restricţionat încă de la aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană, în ianuarie. Londra revizuieşte anual aceste restricţii.

Miercuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit la Londra cu membrii Parlamentului britanic. Acesta va discuta de legislaţia privind forţa de muncă şi cu omologul său britanic, Gordon Brown.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close