Antena 3 CNN Externe Loteria Vizelor pentru SUA este ţinta teroriştilor

Loteria Vizelor pentru SUA este ţinta teroriştilor

Loteria Vizelor pentru SUA este ţinta teroriştilor
25 Sep 2007   •   10:52


Teroriştii şi infractorii pot ajunge în Statele Unite prin programul Loteria Vizelor. Potrivit unui raport întocmit de Biroul Guvernamental de Audit, programul este uşor de fraudat, iar cei care reuşesc să câştige o viză comit numeroase abuzuri. Şi foarte mulţi români ajung, anual, în America prin acest program. Raportul a fost întocmit după analiza activităţii din 11 centre consulare din străinătate şi a Centrului Consular din Kentucky, care administrează cererile depuse online şi procesul de selecţie. Potrivit documentului, sute de cereri de viză pentru Statele Unite, depuse anual, provin din state care sprijină activităţile teroriste - este vorba despre Siria, Iran, Sudan, Coreea de Nord şi Cuba. În plus, Programul Loteria Vizelor a devenit o ţintă pentru terorişti şi infractori.
 
Loteria Vizelor a devenit o adevărată industrie. Solicitanţii se pot înscrie în programul online, însă foarte mulţi apelează la aşa-zişii "agenţi de viză". Imigranţii plătesc sume mari de bani sau sunt forţaţi să recurgă la căsătorii de convenienţă. Ofiţerii consulari sunt neputincioşi în aceste cazuri.

În Raport, oficialii biroului de audiat au recomandat Departamentul de Stat american să iniţieze o strategie pentru combaterea fraudelor. România, Etiopia, Nigeria, Ucraina, Albania, Bulgaria, Polonia, Bangladesh, Egipt şi Ghana sunt principalele zece state de provenienţă a imigranţilor care s-au deplasat în Statele Unite în cadrul acestui program în perioada 1995-2006.  Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close