Antena 3 CNN Externe Mahmoud Abbas preţuieşte valoare şi calitatea comunităţii româneşti din Palestina

Mahmoud Abbas preţuieşte valoare şi calitatea comunităţii româneşti din Palestina

Mahmoud Abbas preţuieşte valoare şi calitatea comunităţii româneşti din Palestina
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2012   •   10:57

Ministrul afacerilor externe Titus Corlăţean s-a întâlnit, miercuri, cu Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, pe parcursul întâlnirii exprimându-şi interesul pentru dezvoltarea unor parteneriate sectoriale în diverse domenii precum economia, sănătatea, agricultura şi educaţia.

În cursul întrevederii au fost evocate relaţiile solide de prietenie care leagă popoarele român şi palestinian, pe baza cărora se poate construi în continuare o cooperare dinamică, cu beneficii reciproce.

Preşedintele Abbas a arătat "că preţuieşte în mod deosebit valoarea şi calitatea comunităţii româneşti, alcătuită, în mare parte, din românce căsătorite şi stabilite în teritoriile palestiniene", se arată într-un comunicat al MAE.

Cei doi au apreciat rolul important pe care îl au în societatea palestiniană absolvenţi ai facultăţilor din România subliniind că aceştia reprezintă, acum, o elită intelectuală şi profesională, iar unii ocupă poziţii importante în viaţa economică, politică şi socială palestiniană. Corlăţean a exprimat deplină disponibilitate a României de a continua tradiţia pregătirii tinerilor palestinieni în instituţiile de învăţământ superior româneşti, sens în care Guvernul ţării noastre a aprobat, anul acesta, oferirea, suplimentar, a 30 de burse, drept contribuţie la consolidarea instituţională a Autorităţii Naţionale Palestiniene.

×
Subiecte în articol: Mahmoud Abbas Palestina Titus Corlăean
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close