Antena 3 CNN Externe Marea Britanie. Fumatul va fi interzis în spaţii publice

Marea Britanie. Fumatul va fi interzis în spaţii publice

Marea Britanie. Fumatul va fi interzis în spaţii publice
28 Iun 2007   •   14:10

Clienţii barurilor şi restaurantelor din Marea Britanie vor intra, peste 3 zile, în rând cu cei din Scoţia, Irlanda sau Ţara Galilor. De la 1 iulie, fumatul va fi interzis în toate locurile publice şi locurile de muncă în spaţii închise. Cei care nu se supun vor plăti amenzi usturătoare. De la 1 iulie, în Marea Britanie, fumatul în locurile publice constituie contravenţie, iar amenzile vor varia între 50 şi 2.500 de lire sterline. Interdicţia este similară celor impuse deja, în ultimii doi, în Irlanda de Nord, Scoţia sau Ţara Galilor.

Departamentului Sănătăţii de la Londra susţine că noua legislaţie vrea să protejeze angajaţii şi publicul în general de efectele nocive ale fumatului pasiv. Britanicii sunt avertizaţi asupra efectelor fumatului, prin reclame publicitare sau panouri amplasate în mijloacele de transport în comun. Autorităţile estimează că noua lege va contribui, în următorii ani, la salvarea a mii de vieţi.

25 la sută din adulţii Marii Britanii sunt fumători. Iar dintre aceştia, 75 la sută ar dori să renunţe la acest obicei. Unii susţin însă că este începutul sfârşitului pentru celebrele pub-uri din Londra, care au devenit o adevărată atracţie turistică. Patronii de baruri au amenajat deja spaţii în aer liber şi au afişat avertismentul „Fumatul interzis”.

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close