Antena 3 CNN Externe Marele Zid chinezesc riscă să fie "înghiţit de deşert"

Marele Zid chinezesc riscă să fie "înghiţit de deşert"

Marele Zid chinezesc riscă să fie "înghiţit de deşert"
31 Aug 2007   •   01:14

Furtunile de nisip din nordul Chinei au afectat grav suprafeţe întinse din Marele Zid. Experţii spun că porţiuni uriaşe dintr-una din cele şapte noi minuni ale lumii vor dispărea în următorii 20 de ani înghiţite de deşertul Badain Jaran. Cu o vechime de peste 2.000 de ani, Marele Zid se întindea pe aproximativ 6.400 de kilometri pe teritoriul Chinei. O porţiune de aproximativ 60 de kilometri din Marele Zid s-a transformat în ruine din cauza activităţilor agricole intensive din anii `50, desfasurate în zonă, informează 7plus.

Furtunile de nisip au erodat această porţiune şi au produs fisuri în zid. Din acest motiv, bucăţi mari din monument s-au prăbuşit. Deşertul Badain Jaran este al patrulea în topul celor mai întinse deşerturi din lume şi tinde să înghită porţiuni din Marele Zid.

Muncitorii din zonele afectate încearcă să protejeze zidul acoperindu-l cu noroi şi nisip. Oamenii vor să construiască bariere şi să planteze copaci pentru o mai bună protejare a monumentului. În prezent, porţiunile din zid care au rămas intacte totalizeazaă 2.500 de kilometri. Marele Zid este vizitat anual de aproximativ 10 milioane de turişti.

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close