Antena 3 CNN Externe Ucrainenii care au supraviețuit invaziei rusești rup tăcerea: ”Patru soldați beți au intrat peste noi, în pivniță, într-o noapte...”

Ucrainenii care au supraviețuit invaziei rusești rup tăcerea: ”Patru soldați beți au intrat peste noi, în pivniță, într-o noapte...”

Războiul din Ucraina a devastat țara și a afectat viețile a milioane de oameni. Mulți dintre cei care nu au fost atât de norocoși încât să poată pleca din calea rușilor au fost fie uciși, fie mutilați pe viață.

Ucrainenii care au supraviețuit invaziei rusești rup tăcerea: ”Patru soldați beți au intrat peste noi, în pivniță, într-o noapte...”
de Laura Dinu    |    22 Apr 2022   •   08:18

Corespondentul CNN, Phil Black, a mers într- unul dintre satele de lângă Kiev și a vorbit cu oameni ale căror vieți au fost schimbate radical. 

Andrei Bichenko spune că viața lui va fi împărțită în două pentru totdeauna: înainte și după ziua în care au venit rușii.  Își amintește de cerul de deasupra casei sale din Gostomel  de lângă Kiev: zeci de elicoptere de atac roind dintr-o dată. 

Spune că zburau la joasă altitudine ca și cum erau la paradă.  Și curând după aceea forțele terestre ruse s-au apropiat de casa lui. 

Atunci, spune el, au deschis focul de la distanță.  Un dispozitiv exploziv a aterizat chiar lângă el.  I-a fracturat piciorul iar șrapnelul  i-a perforat mare parte din corp. 

Dar Andrei spune că a avut noroc.  A ajuns la spital înainte ca rușii să își dea seama că luptase împotriva separatiștilor.  Spune că mulți veterani din est au fost uciși în mod deliberat în timpul ocupației.  

” Dacă nu aș fi fost rănit aș fi fost ucis și eu”, spune el.   

Vasili Hilko a supraviețuit și el ocupației rusești.  Dar cu un preț mare.  

Vasili a fost șocat de numărul mare de soldați și vehicule militare care au intrat în Bogdanivka, un mic sat din estul Capitalei. 

Au trecut atâtea tancuri,  spune el. Atât de multă muniție. Fiecare casă era ocupată de 20 de soldați. Inclusiv casă unde se ascundeau el, vecinii și familia lui.  Au stat în pivniță când rușii cotrobăiau deasupra lor. 

Într-o noapte, spune Vasili, patru soldați beți au deschis ușa pivniței și au strigat:” Ieșiți toți până numărăm la 10 sau veți fi uciși!” 

Vasili spune că femeile țipau, copiii plângeau și că el a fost ultimul ieșit pe ușă. A fost împușcat din spate cu o pușcă.  Spune că nu a mai rămas nimic din piciorul lui. Toate oasele au fost distruse și o baltă de sânge s-a format în doar câteva  minute.  Câteva zile mai târziu a fost ajutat de niște ruși să ajungă la spital. 

Invazia rusă a zonelor de lângă Kiev a întrerupt și pus capăt în mod violent vieților multor oameni.  Unii însă au supraviețuit cumva acestor întâlniri brutale, care le-au schimbat viața pentru totdeauna. 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia supravietuitori
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close