Antena 3 CNN Externe Masacru terorist în India. 37 de morţi

Masacru terorist în India. 37 de morţi

Masacru terorist în India. 37 de morţi
26 Aug 2007   •   10:56

Cel puţin 37 de oameni şi-au pierdut viaţa şi 60 au fost răniţi în cinci explozii aproape simultane, în oraşul Hyderabad din sudul ţării. Poliţia afirmă că urmăreşte deja o pistă, dar nu a formulat acuzaţii concrete. Oraşul este locuit atât de hinduşi, cât şi de musulmani, iar tensiunea dintre cele două comunităţi este foarte puternică.

Trei bombe au fost detonate într-un teatru în aer liber, unde 500 de oameni asistau la un spectacol cu lasere. Alte două explozii s-au produs într-un restaurant în aer liber din alt cartier al oraşului, două au fost dezamorsate într-un cinematograf şi sub o pasarelă pietonală. Mulţi răniţi sunt în stare gravă. În întregul oraş a fost decretată „alerta roşie” şi toate spectacolele de seară au fost anulate. În acelaşi timp, autorităţile au făcut apel la calm.

Oraşul Hyderabad, cu peste şase milioane de locuitori, este considerat un focar de tensiune între hinduşi şi musulmani. În mai, 11 oameni au fost ucişi în explozia unei bombe la o veche moschee. Ancheta a bătut pasul pe loc, iar liderii musulmani au declarat deschis că nu au încredere în cercetările poliţiei. Guvernul indian declara recent că tratează foarte serios o serie de noi ameninţări ale reţelei al-Qaida şi ale rebelilor separatişti musulmani din Caşmir.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo imediată cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii!
x close