Antena 3 CNN Externe Italia. Măsuri de ”maximă securitate” la Colosseum, de teama unor atentate teroriste

Italia. Măsuri de ”maximă securitate” la Colosseum, de teama unor atentate teroriste

Italia. Măsuri de ”maximă securitate” la Colosseum, de teama unor atentate teroriste
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Aug 2016   •   10:16

Un regim de "maximă securitate", cu controale suplimentare pentru vizitatori, a fost instituit în jurul Colosseumului şi a mai multor obiective turistice din Roma, în cadrul unor măsuri de precauţie împotriva terorismului, a anunţat poliţia italiană, relatează agenţia de ştiri DPA.

"Zona Colosseumului a fost plasată sub un regim de maximă securitate," se afirmă într-un comunicat al poliţiei din Roma, în care se mai indică faptul că accesul la acest obiectiv turistic se va face prin intrări păzite de poliţişti.

Poliţia a adăugat că măsurile de securitate au fost, de asemenea, sporite în zona Via del Corso, un bulevard comercial populară din capitala italiană. Regimul de maximă securitate, deja existent în apropierea Bazilicii Sfântul Petru, a fost extinsă şi la zona din jurul Muzeelor Vaticanului.

Recent, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic avertiza, într-o înregistrare video, că va comite atentate în Israel şi în Europa, ameninţând că va cuceri oraşul Roma, capitala Italiei.

Împreună cu Forumul Roman, aflat în apropiere, Colosseumul este obiectivul turistic cel mai popular din Italia, atrăgând peste 6,5 milioane de vizitatori anul trecut, potrivit datelor Ministerului Culturii de la Roma.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: atentate teroriste
Parteneri
Modificări pentru românii care primesc bonuri de masă
x close