Antena 3 CNN Externe Merkel: În rândul tinerilor nu mai este există subiectul diferenţelor dintre Est şi Vest

Merkel: În rândul tinerilor nu mai este există subiectul diferenţelor dintre Est şi Vest

Merkel: În rândul tinerilor nu mai este există subiectul diferenţelor dintre Est şi Vest
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Sep 2013   •   14:33
Cancelarul Angela Merkel a apreciat sâmbătă că diferenţa dintre Est şi Vest "nu mai este un subiect" pentru tinerii germani, în contextul în care Germania va sărbători joi Ziua Naţională - "Ziua unităţii germane", relatează AFP, conform Mediafax.
"Am impresia că, oricum, în rândul tinerei generaţii actuale, acesta nu mai este un subiect", a declarat Merkel în intervenţia săptămânală, răspunzând întrebării "v-aţi săturat să vedeţi că atributul "est-german" sună ca un handicap?".
"Nu sunt de acord. Inclusiv anterior nu a fost un lucru pe care să-l fi simţit", a declarat ea.
În opinia cancelarului, această caracterizare defineşte o "origine anume" şi "caracterizează în mod evident o altă experienţă a lumii", dar est-germanii şi vest-germanii au aceleaşi aspiraţii. "Ei vor libertate, vor democraţie, justiţie, solidaritate, securitate. Sunt lucruri care ne unesc. De aceea ne-am putut regăsi atât de bine", a subliniat Merkel.
Începând din 1990, sărbătoarea naţională, numită "Ziua unităţii germane", este marcată pe 3 octombrie. Anterior, fosta Republică Federală Germană (RFG) o celebra pe 17 iunie, în amintirea revoltelor muncitorilor din fosta Republică Democratică Germană (RDG) reprimate de Armata Roşie în 1953, în timp ce fosta RDG îşi sărbătorea crearea de la 7 octombrie 1949.
 

×
Subiecte în articol: Germania vest tineri subiect
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close