Antena 3 CNN Externe Mesaj ferm al premierului britanic Theresa May, în fața liderilor UE

Mesaj ferm al premierului britanic Theresa May, în fața liderilor UE

Mesaj ferm al premierului britanic Theresa May, în fața liderilor UE
20 Oct 2016   •   09:46

Premierul britanic Theresa May va vorbi, joi, în fața liderilor UE, unde va reitera decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea, pe fondul zvonurilor că ar putea avea loc un al doilea referendum în Marea Britanie.

Premierul britanic va folosi această ocazie pentru a spulbera orice idee referitoare la un posibil al doilea referendum, după ce președintele Consiliului European a lăsat să se înțeleagă că există șanse ca așa ceva să se întâmple.

Totuși, Theresa May va încerca să construiască o relație solidă cu blocul european și va promite că Marea Britanie va fi în continuare “un partener puternic al unei Europe puternice”, a explicat o sursă din Downing Street pentru publicația Independent.

Declarațiile sunt așteptate să dezămgească o parte din extremiștii din partidul lui May, care și-au exprimat public speranța că acesta este primul pas spre o distrugere a blocului comunitar european.

În același timp, premierul britanic va face apel la restul Uniunii Europene pentru a construi o o nouă relație între Marea Britanie și restul statelor.

În urmă cu câteva zile, președintele Consiliului European Donald Tusk a făcut referire la posibilitatea ca poporul britanic să revină asupra deciziei de a părăsi Uniunea, când și-ar da seama ce efecte dure ar urma pentru ei.

  

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close