Antena 3 CNN Externe Mesajul Papei Francisc pentru evrei şi musulmani

Mesajul Papei Francisc pentru evrei şi musulmani

Mesajul Papei Francisc pentru evrei şi musulmani
26 Mai 2014   •   09:50

Papa Francisc le-a cerut musulmanilor, creştinilor şi evreilor să "colaboreze pentru dreptate şi pace". Mesajul a fost transmis luni, pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în ultima zi a pelerinajului ecumenic al suveranului pontif în Orientul Mijlociu, relatează AFP. Papa a lansat acest apel de a refuza violenţa şi intoleranţa în numele Domnului, în faţa marelui consiliu musulman.

"Să ne respectăm şi să ne iubim unii pe alţii ca fraţi şi surori! Să învăţăm să înţelegem durerea celuilalt! Nimeni să nu folosească prin violenţă Numele Domnului! Să lucrăm împreună pentru dreptate şi pentru pace".

"Nu putem niciodată să ne considerăm autosuficienţi, stăpâni pe viaţa noastrăş nu putem să ne limităm la a rămâne închişi, siguri de convingerile noastre. În faţa misterului lui Dumnezeu, noi suntem cu toţii săraci, simţim că trebuie să fim gata pentru a ieşi din noi înşine, docili la apelul pe care Dumnezeu ni-l adresează, deschişi la viitorul pe care el vrea să îl construiască pentru noi
", a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, care este însoţit de patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, a amintit că cele trei religii monoteiste îşi revendică originile în acelaşi patriarh Abraham, exprimându-se în faţa marelui muftiu al Ierusalimului la moscheea Al-Aqsa.

Esplanada Moscheilor, pe care musulmanii o numesc "Sanctuarul Nobil" şi evreii "Muntele Templu", este locul sfânt al islamului dar şi al iudaismului.




 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc evrei
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close