Antena 3 CNN Externe Ministrul David a vizitat tabăra rromilor de la periferia Romei

Ministrul David a vizitat tabăra rromilor de la periferia Romei

Ministrul David a vizitat tabăra rromilor de la periferia Romei
25 Oct 2007   •   18:11

Ministrul român de Interne Cristian David a vizitat miercuri o tabără de imigranţi români de etnie rromă, de la periferia capitalei italiene. Imigranţii i-au spus oficialului că, deşi se află în Peninsulă de ani buni, nu îşi pot găsi de muncă, pentru că cererile pentru un loc de muncă nu au dus la niciun rezultat. Ministrul David a avut şi întrevederi cu mai mulţi oficiali italieni, printre care omologul său, Giuliano Amato, şi primarul Romei, Walter Veltroni.


Zeci de rromi din Mehedinţi, Craiova sau Arad trăiesc în tabăra de la periferia Romei. Unii dintre ei se află în Italia şi de 14 ani. Rromii sunt foarte afectaţi de părerea proastă pe care o au despre ei italienii.

Unii dintre imigranţi spun că au înaintat de multă vreme cereri pentru un loc de muncă, dar că nu au primit niciun rãspuns, pânã acum. Ministrul de Interne român a declarat, după întrevederea cu ministrul italian al Solidarităţii Sociale, Paolo Ferrero, că autorităţile române le-au propus celor italiene formarea unui grup comun pentru integrarea socială a romilor din România.

Ministrul David a mai avut o întâlnire cu primarul Romei, Walter Veltroni. Întrevederea a vizat evidenţierea problemelor cu care se confruntă municipalitatea Romei, din cauza afluxului de imigranţi români de etnie rromă.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close