Antena 3 CNN Externe Modul în care va fi înmormântat Papa Francisc. Instrucțiunile au fost date chiar de Suveranul Pontif

Modul în care va fi înmormântat Papa Francisc. Instrucțiunile au fost date chiar de Suveranul Pontif

Papa Francisc a decis cum va arăta înmormântarea sa. El a oferit mai multe detalii în cadrul unui interviu.

Modul în care va fi înmormântat Papa Francisc. Instrucțiunile au fost date chiar de Suveranul Pontif
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    02 Apr 2024   •   22:25

Papa Francisc a dezvăluit cum își dorește să fie oficiată înmormântarea sa într-o carte ce cuprinde interviuri acordate corespondentului la Vatican al ziarului spaniol ABC.

În vârstă de 86 de ani și confruntându-se cu unele probleme minore de sănătate, Papa Francisc a exprimat dorința ca la înmormântarea sa să fie folosit un sicriu închis, evitând expunerea pe catafalc. A spus că vrea să fie îngropat "cu demnitate ca orice creştin", potrivit interviurilor publicate în cartea "El Sucesor", scrisă de Javier Martinez-Brocal.



Reamintind înmormântarea predecesorului său, Benedict al XVI-lea, papa Francisc a spus: "va fi ultima celebrată astfel, cu trupul Papei expus în afara sicriului, pe un catafalc. Am vorbit cu maestrul de ceremonii şi am eliminat aceasta şi multe altele, pentru că ritualul era prea încărcat".

Papa Francisc a confirmat că a dat deja instrucțiuni pentru ca înmormântarea sa să aibă loc în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, marcând o abatere de la tradiția predecesorilor săi, care au fost înmormântați în Bazilica Sfântul Petru.

Alegerea acestui loc este motivată de dragostea profundă pe care o are pentru Bazilica Santa Maria Maggiore pe care o frecventa înainte de a deveni Papă în 2013, când era Cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires, potrivit agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close