Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care e bine să adaugi sare în ceai. Explicația unei chimiste din SUA, care a pus Marea Britanie pe jar

Motivul pentru care e bine să adaugi sare în ceai. Explicația unei chimiste din SUA, care a pus Marea Britanie pe jar

O chimistă din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o rețetă de ceai cu sare, susținând că, de fapt, acest ingredient ar face ceaiul perfect. Britanicii au luat foc iar Ambasada SUA din Marea Britanie a trebuit să intervină în ceea ce părea un nou război al ceaiului.

Motivul pentru care e bine să adaugi sare în ceai. Explicația unei chimiste din SUA, care a pus Marea Britanie pe jar
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    24 Ian 2024   •   22:24

Potrivit lui Michelle Francl, profesor de chimie la Bryn Mawr College, din Statele Unite ale Americii, secretul unui ceai perfect adăugarea unui vârf de cuțit de sare și stoarcerea energică a pliculețului de ceai.

Declarația sa a stârnit controverse în Marea Britanie, unde se cunoște faptul că locuitorii săi sunt mari amatori de cei. Până și ambasada SUA la Londra a intervenit.

Citește și: Ingredientul din toate bucătăriile care, pus în cafea, elimină pofta de dulce și întărește organismul

„În Statele Unite primești niște cești de ceai îngrozitoare. Oamenii de aici folosesc adesea apă călduță direct de la robinet. Este oribil. Am crescut în Midwest, care este o regiune puternic băutoare de cafea, dar ceaiul a fost întotdeauna băutura mea preferată – și am investit mult timp în studierea lui", a spus Michelle Francl.

Sfaturile oferite de Michelle Francl pentru prepararea unui ceai perfect

  • Adăugarea unui vârf de cuțit de sare – ionul de sodiu din sare blochează mecanismul chimic care face ca ceaiul să aibă un gust amar, mai ales atunci când a fost fiert.
  • Înmuierea rapidă a pliculețelor de ceai, dar cu multă scufundare și stoarcere – pentru a reduce taninurile cu gust acru create de cofeina care se dizolvă lent în apă.
  • Ceaiul decofeinizat poate fi preparat prin înmuierea unui pliculeț de ceai timp de 30 de secunde, îndepărtându-l și aruncând lichidul, apoi adăugând apă proaspătă și reîncepând fierberea timp de cinci minute.
  • Un mic strop de suc de lămâie poate îndepărta spuma care apare uneori la suprafața băuturii, care se formează din elementele chimice din ceai și apă.

Într-o postare ironică pe platforma X, ambasada SUA la Londra a încercat să asigure "bunul popor din Marea Britanie” că "ideea de neconceput de a adăuga sare la băutura națională a Marii Britanii nu este politica oficială a Statelor Unite”.

Cu toate acestea, ambasada nu s-a putut abține să nu-și ironizeze gazdele britanice, menționând că va continua să facă ceaiul la cuptorul cu microunde, fiind o practică de neconceput pentru britanici, care folosesc ibrice sau fierbătoare electrice, potrivit theguardian.com.

×
Subiecte în articol: sare ceai Statele Unite ale Americii
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close