Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care membrii Casei Regale nu au nume de familie

Motivul pentru care membrii Casei Regale nu au nume de familie

Motivul pentru care membrii Casei Regale nu au nume de familie
20 Ian 2018   •   10:33

Până în 1917, Familia Regală din Marea Britanie nu a folosit deloc nume de familie. Era folosit doar numele dinastiei, precum Casa Tudor sau Casa York, până când Regele George al V-lea a decis să schimbe această tradiție.

Inițial, Regele George făcea parte din Casa Saxa – Coburg – Gotha și, pentru că era de proveniență germană, a decis să îl schimbe în timpul Primului Război Mondial, din cauza sentimentelor anti-germane, cu numele de Winsdor, după unul dintre castelele aflate în proprietatea Familiei Regale. Regele George al V-lea nu a schimbat doar numele dinastiei, ci a decis ca toți membrii familiei cu sânge albastru să poarte numele de Winsdor.

În anul 1947, Regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, prinț al Greciei și al Danemarcei, care a fost înrolat în Marina Regală Britanică. Drept rezultat, numele Familiei Regale este Mountbatten – Winsdor, deși nu este obligatoriu pentru ei să îl folosească.

Dar, atunci când capetele încoronate sunt nevoite să utilizeze un nume de familie, atunci când sunt în școală sau în armată, ei au diferite opțiuni. De exemplu, atunci când Prințul William și Prințul Harry au fost în armată, s-au înregistrat sub numele de William Wales și Harry Wales deoarece tatăl lor este Prințul de Wales, potrivit unica.ro.

×
Subiecte în articol: casa regala
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close