Antena 3 CNN Externe NASA refuză să dezvăluie raportul privind siguranţa zborurilor

NASA refuză să dezvăluie raportul privind siguranţa zborurilor

NASA refuză să dezvăluie raportul privind siguranţa zborurilor
23 Oct 2007   •   07:58

Mare mister în privinţa siguranţei zborurilor în Statele Unite. Pentru a evita îngrijorarea pasagerilor, NASA a preferat să ţină secrete concluziile unui studiu naţional pe această temă. Cercetarea a costat 8,5 milioane de dolari din bugetul statului, iar în aceste condiţii, unii senatori americani atrag atenţia că populaţia are dreptul să fie informată.

Studiul privind siguranţa zborurilor a început în urmă cu câţiva ani şi a costat 8,5 milioane de dolari. Deşi se zvoneşte că au fost depistate probleme majore ale aviaţiei, NASA a refuzat până acum să facă publice concluziile cercetării. Unii congresmeni atrag însă atenţia că populaţia trebuie informată de anumite riscuri.

?Agenţiei i-au trebuit trei ani să realizeze chestionarul, încă 3 pentru a intervieva cei 24.000 de piloţi şi apoi încă 3 ani pentru a analiza informaţiile. Este o problemă de siguranţă, trebuie să cunoaştem informaţiile, publicul american trebuie să ştie aceste informaţii?, a spus un congressman republican.

Reprezentanţii Asociaţiei de Control al traficului aerian sunt convinşi că zborurile americane trec în acest moment printr-o criză fără precedent. Potrivit acestora, oboseala cronică a piloţilor, precum şi lipsa de respect cu care aceştia sunt trataţi de către şefi, sunt numai două dintre cauzele care au condus la această situaţie.

În urmă cu mai bine de un an, Agenţia Naţională Spaţială Americană a închis acest dosar. Reprezentanţii agenţiei au refuzat să dezvăluie data la care vor fi date publicităţii concluziile cercetării.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close