Antena 3 CNN Externe Naufragiul de lângă Lampedusa: 143 de supravieţuitori au ajuns la Valetta

Naufragiul de lângă Lampedusa: 143 de supravieţuitori au ajuns la Valetta

Naufragiul de lângă Lampedusa: 143 de supravieţuitori au ajuns la Valetta
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Oct 2013   •   10:34
În total 143 de imigranţi, care au supravieţuit naufragiului ce a avut loc vineri după-amiaza la sud de Malta şi Insula italiană Lampedusa, au sosit sâmbătă dimineaţa la Valletta, potrivit unui corespondent AFP, citat de Mediafax.
Corpurile a patru imigranţi - o femeie, doi copii şi un bebeluş - au fost de asemenea aduse la ţărm.
Pe ambarcaţiune se aflau aproximativ 230 de refugiaţi, a căror destinaţie finală era Lampedusa.
Potrivit unei surse malteze, alte 33 de corpuri au fost pescuite, dar această informaţie nu a fost confirmată sâmbătă de către un purtător de cuvânt al armatei.
Agenţia italiană Ansa evoca sâmbătă dimineaţa 34 de cadavre recuperate, în mare parte femei şi copii. Dintre aceste victime, 22 au fost transportate la bordul unei vedete aparţinând Pazei de Coastă italiene până pe Insula Lampedusa.
Premierul maltez Joseph Muscat a anunţat vineri seara că spitalul din Valletta a fost plasat în stare de alertă maximă, în aşteptarea unor supravieţuitori care ar fi avut nevoie de îngrijiri.
Unii, a căror stare de sănătate a fost considerată prea fragilă să suporte cele zece ore de călătorie cu vaporul până în Malta, au fost transferaţi cu elicopterul până pe Lampedusa. Nouă dintre ei au fost spitalizaţi pe insulă, potrivit agenţiei Ansa.
O navă a Marinei de război italiene, Libra, a salvat 56 de persoane, şi anume 39 de bărbaţi, opt femei şi nouă copii, inclusiv foarte mici. Ei se aflau sâmbătă dimineaţa în drum spre Porto Empedocle (Sicilia).
Accidentul s-a produs într-o zonă din centrul triunghiului format de Malta, Libia şi Lampedusa, la aproximativ 100 de kilometri sud de mica insulă siciliană, potrivit unei hărţi publicate pe site de către Marina malteză.
Potrivit Marinei malteze, ambarcaţiunea s-a destabilizat şi s-a răsturnat, după ce imigranţii au început să se agite cu scopul de a atrage atenţia unui avion militar care survola zona, mutându-se cu toţii de aceeaşi parte a ambarcaţiunii.
Această dramă are loc după naufragiul, pe 3 octombrie, al unui pescador, în largul Insulei Lampedusa. Nava transporta peste 500 de refugiaţi, majoritatea eritreeni, dintre care au supravieţuit doar 155. Până în prezent au fost găsite 339 de corpuri.

×
Subiecte în articol: naufragiu supravietuitori
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close