Antena 3 CNN Externe Navă de croazieră, avariată de un val uriaş în Atlantic: La bord se află şi câţiva români

Navă de croazieră, avariată de un val uriaş în Atlantic: La bord se află şi câţiva români

Navă de croazieră, avariată de un val uriaş în Atlantic: La bord se află şi câţiva români
Sursa foto: Foto: toptrendsnews.blogspot.com
09 Dec 2010   •   15:43

O navă de croazieră a fost serios avariată de un val uriaş, în apele agitate din sudul Oceanului Atlantic. La bord se aflau 88 de pasageri şi 77 membri de echipaj, printre care şi câţiva români. Marinarii au reuşit să remedieze avariile, dar vasul a continuat să se lupte din greu cu valurile.

Comandantul pachebotului Clelia II a anunţat, într-un mesaj de avarie, că unul din motoare nu mai putea fi folosit în urma impactului cu un val uriaş. Accidentul s-a produs în largul oceanului Atlantic, pe o mare foarte agitată şi un vânt de 90 de kilometri pe oră.

Valul a spart una din ferestrele punţii şi a întrerupt circuitele electrice, iar un marinar a fost uşor rănit. Căpitanul a adăugat că, în peste 150 de călătorii în aceeaşi zonă, nu a mai întâlnit o vreme atât de rea.

Mai multe nave s-au îndreptat spre Clelia II, pentru a-i da, eventual, ajutor. Echipajul a reuşit, însă, să repare avariile iar pachebotul şi-a continuat drumul, într-o luptă permanentă cu valurile. Clelia II se află la capătul unei croaziere în apele din jurul Antarcticii.

Toţi pasagerii sunt americani, iar membrii echipajului provin din peste 15 ţări, între care şi România, potrivit agenţiei Associated Press. Vasul se îndreaptă acum spre destinaţia sa normală, portul Uşuaia din sudul Argentinei, iar organizatorii croazierei dau asigurări că este în afara oricărui pericol.

Navă avariată de un val uriaş



×
Subiecte în articol: nava croaziera val oceanul Atlantic
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close