Antena 3 CNN Externe Nelson Mandela în vizită în Marea Britanie

Nelson Mandela în vizită în Marea Britanie

Nelson Mandela în vizită în Marea Britanie
28 Aug 2007   •   23:17

Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud şi laureat al premiului Nobel pentru Pace în 1993, a fost primit la Londra de premierul britanic, Gordon Brown. Vizita lui Mandela, care s-a retras de mai multă vreme de pe scena politică, intervine cu ocazia dezvelirii unei statui în onoarea sa, chiar în faţa Parlamentului Marii Britanii.

Nelson Mandela, împreună cu soţia sa, a fost întâmpinat cu mare fast la reşedinţa premierului britanic. Pentru recunoaşterea meritelor sale, britancii au ridicat în onoarea lui Nelson Mandela o statuie de bronz, înaltă de aproape 3 metri. Monumentul, care va fi prezentat în cadrul unei ceremonii, este amplasat în faţa Parlamentului de la Londra, alături de statuia fostului premier britanic, Winston Churchil şi de cea a fostului preşedinte american, Abraham Lincoln.

În vârstă de 89 de ani, laureatul premiului pentru pace a fost un militant pentru drepturile populaţiei de culoare din Africa de Sud. În iunie 1964, Nelson Mandela a fost condamnat la închisoare pe viaţă, împreună cu alte 7 persoane. A fost eliberat după 26 de ani, în februarie 1990. Un an mai târziu, Mandela devenea primul preşedinte de culoare al Africii de Sud.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close