Antena 3 CNN Externe Noi imagini ale atacului de la Beslan confirmă atacuri din exterior

Noi imagini ale atacului de la Beslan confirmă atacuri din exterior

Noi imagini ale atacului de la Beslan confirmă atacuri din exterior
29 Iul 2007   •   10:20

O înregistrare video prezantată abia acum oferă noi detalii legate de tragedia din oraşul rusesc Beslan, de acum trei ani. Cel putin 330 de oameni, în cea mai mare parte copii, şi-au pierdut atunci viaţa. În prima zi a anului şcolar 2004, zeci de islamişti înarmaţi au invadat şcoala din Beslan, în Caucazul rusesc. Peste o mie de elevi, profesori şi părinţi au fost luat ostatici. Forţele ruse de securitate, dar şi mulţi localnici înarmaţi au asediat şcoala dar, după trei zile, totul s-a încheiat cu un masacru sângeros.

Sute de ostatici au fost ucişi iar dintre răpitori a supravieţuit doar unul singur, condamnat anul trecut la închisoare pe viaţă. Un comitet al mamelor victimelor afirmă, însă, că nu doar teroriştii, ci şi forţele de securitate poartă răspunderea tragediei. Activistele susţin că masacrul final a fost declanşat de explozii produse în afara şcolii şi nu în interior. Dar anchetatorii nu le iau în seamă.

Versiunea Comitetului Mamelor este confirmată, acum, de o înregistrare video care le-a parvenit în mod misterios, de la un anonim. Imaginile filmate în ziua masacrului arată că primele explozii s-au produs, într-adevăr, în afara şcolii şi că unele din bombele teroriştilor au rămas neexplodate. Pentru cele care şi-au pierdut copiii sau rudele, imaginile au fost greu de suportat. Ele speră totuşi că le vor ajuta să afle, în sfârşit, adevărul despre tragedia de la Beslan.

Antena 3

×
Parteneri
STB anunță trasee modificate pe nouă linii, în weekend, în București
x close