Nou focar de febră aftoasă confirmat în Marea Britanie

22 Sep 2007   •   12:10
Nou focar de febră aftoasă confirmat în Marea Britanie
Al şaselea caz de febră aftoasă a fost confirmat în Marea Britanie, într-o crescătorie situată în comitatul Surrey, sud-estul Angliei, a anunţat vineri Ministerul britanic al Mediului, Alimentaţiei şi Dezvoltării Rurale. Teste realizate pe animalele din această fermă, situată în zona de protecţie în vigoare în Surrey, s-au adeverit pozitive. „Rezultatele pozitive ale testelor de febră aftoasă au fost confirmate şi, în timpul serii, s-a fost luată decizia de sacrificare a animalelor” presupuse de a fi atinse de această maladie, a indicat o purtătoare de cuvânt a ministerului. „Animalele bolnave se află în zona de protecţie” instaurată în Surrey şi acesta este al şaselea caz după reapariţia epizootiei la 3 august în ţară, a subliniat ea.

Aproximativ 1.800 de vite au fost sacrificate de la reapariţia febrei aftoase într-un sat din comitatul Surrey la începutul lunii august. Noile focare au apărut în momentul în care crescătorii britanici tocmai începuseră să-şi revină după pierderile grave provocate de epizootia din 2001, când a fost nevoie să fie sacrificate aproximativ 6,5 milioane de animale ceea ce a provocat pierderi de aproximativ opt miliarde lire sterline (11,7 miliarde euro).

Uniunea Europeană a reintrodus embargoul impus cărnii de vită provenită din Marea Britanie, o nouă lovitură, având în vedere că exporturile fermierilor britanici se ridică la o jumătate de miliard de lire sterline (730 milioane de euro) şi se orientează în principal spre statele din UE.

Rompres

Parteneri
x close