Antena 3 CNN Externe Nou focar de febră aftoasă confirmat în Marea Britanie

Nou focar de febră aftoasă confirmat în Marea Britanie

Nou focar de febră aftoasă confirmat în Marea Britanie
22 Sep 2007   •   12:10

Al şaselea caz de febră aftoasă a fost confirmat în Marea Britanie, într-o crescătorie situată în comitatul Surrey, sud-estul Angliei, a anunţat vineri Ministerul britanic al Mediului, Alimentaţiei şi Dezvoltării Rurale. Teste realizate pe animalele din această fermă, situată în zona de protecţie în vigoare în Surrey, s-au adeverit pozitive. „Rezultatele pozitive ale testelor de febră aftoasă au fost confirmate şi, în timpul serii, s-a fost luată decizia de sacrificare a animalelor” presupuse de a fi atinse de această maladie, a indicat o purtătoare de cuvânt a ministerului. „Animalele bolnave se află în zona de protecţie” instaurată în Surrey şi acesta este al şaselea caz după reapariţia epizootiei la 3 august în ţară, a subliniat ea.

Aproximativ 1.800 de vite au fost sacrificate de la reapariţia febrei aftoase într-un sat din comitatul Surrey la începutul lunii august. Noile focare au apărut în momentul în care crescătorii britanici tocmai începuseră să-şi revină după pierderile grave provocate de epizootia din 2001, când a fost nevoie să fie sacrificate aproximativ 6,5 milioane de animale ceea ce a provocat pierderi de aproximativ opt miliarde lire sterline (11,7 miliarde euro).

Uniunea Europeană a reintrodus embargoul impus cărnii de vită provenită din Marea Britanie, o nouă lovitură, având în vedere că exporturile fermierilor britanici se ridică la o jumătate de miliard de lire sterline (730 milioane de euro) şi se orientează în principal spre statele din UE.

Rompres

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close