Noul director executiv al Băncii Japoniei este, pentru prima dată, o femeie

12 Mai 2020   •   22:06
Noul director executiv al Băncii Japoniei este, pentru prima dată, o femeie Twitter

Tokiko Shimizu, în vârstă de 55 de ani, este prima femeie care devine director executiv al băncii centrale japoneze, o instituție cu o istorie de 138 de ani, relatează CNN.

Tokiko Shimizu a fost numită ca parte a unei remanieri extinse la banca japoniei, devenind unul dintre cei șase directori responsabili de conducere a operațiunilor băncii centrale.

Shimuzu a început să lucreze pentru Banca Japoniei în 1987, care a fost înființată în octombrie 1882. A activat în divizia de piețe financiare și în operațiuni de schimb valutar și a fost director general pentru Europa și reprezentant principal la Londra între 2016 și 2018.

Tokiko Shimizu a devenit prima femeie din istoria instituției care ocupă funcția. Femeile reprezintă 47% din forța de muncă a băncii centrale, dar doar 13% din posturile de conducere și doar 20% din posturile de expert.

Femeile au fost reprezentate în consiliul său de politici, cel mai înalt organism decizional responsabil pentru stabilirea politicii monetare - de când a fost înființat, în 1998. Dar numai unul dintre cei nouă membri ai consiliului de administrație este o femeie, iar banca nu a avut niciodată o femeie guvernator, spre deosebire de Rezerva Federală sau Banca Centrală Europeană.

Sursă: Mediafax
Parteneri
sati
x close