Antena 3 CNN Externe O nouă hartă a Antarcticii a fost dată publicităţii (GALERIE FOTO)

O nouă hartă a Antarcticii a fost dată publicităţii (GALERIE FOTO)

O nouă hartă a Antarcticii a fost dată publicităţii  <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
28 Noi 2007   •   13:45

NASA a dat publicităţii o nouă hartă a Antarcticii, în care prezintă schimbările apărute în ultimii ani pe continentul îngheţat. Imaginile din satelit oferă date esenţiale despre modificările de relief, dar şi despre resursele naturale ale Antarcticii. Este cea mai detaliată hartă prezentată până acum. Agenţia Spaţială americană a prezentat, de asemenea şi imagini spectaculoase, filmate din avion cu gheţarii de pe continentul de la Polul Sud.

Imaginea continentului îngheţat oferită de NASA are o rezoluţie de 10 ori mai mare decât orice altă fotografie prezentată până acum. Noua harta a Antarcticii ?oferă oportunităţi nebănuite până acum oamenilor de ştiinţă şi cercetătorilor şi dă posibilitatea publicului să se familiarizeze cu Antarctica?, a declarat cercetătorul şef al laboratorului hidro şi biosferic din cadru NASA, Robert Bindschadler.

Primele fotografii cu Antarctica au fost făcute în 1972, iar detaliile erau nesemnificative faţă de ceea ce s-a obţinut acum cu ajutorul satelitului NASA Landsat 7. Imaginile obţinute în anii 70' erau făcute din avioane şi nave de supraveghere.

GALERIE FOTO (livescience.com)

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close